Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Danas na zoni nastupa šest recitatora

S prvim znacima proljeća počinju i smotre recitatora, baš kao vjesnici ljepšeg vremena. U njima mnogi uživaju, što zbog prekrasnih pjesama što zbog odličnih izvedbi.
Proteklog tjedna, 7. ožujka, je u čitaonici Gradske knjižnice Subotica održana 35. Općinska smotra recitatora Pjesniče naroda mog na kojoj je sudjelovalo čak 93 recitatora s teritorija Grada Subotice, podijeljenih u tri dobne skupine: mlađu (učenici od 1. do 4. razreda osnovne škole), srednju (učenici od 5. do 8. razreda osnovne škole) i stariju (srednjoškolci). Među njima su bili i recitatori koji su kazivali poeziju na hrvatskom jeziku. Njih šestero je odlukom stručnog povjerenstva poslano na narednu razinu natjecanja, zonsku smotru, koja se danas održava u Subotici. 
To su: 
Mlađi uzrast:
Magdalena Kujundžić (OŠ Matko Vuković, Subotica)
Emilia Tonković (OŠ Ivan Milutinović, Subotica)
Stariji uzrast:
Sara Ileš (Srednja medicinska škola, Subotica)
Nađa Perović (KD Ivan Antunović, Subotica)
Barbara Piuković (Hrvatska čitaonica, Subotica) i Marijan Rukavina (Hrvatska čitaonica, Subotica).
Danas se oni natječu s najboljim recitatorima iz Apatina, Sombora, Bačke Topole, Ade, Sente i Malog Iđoša. Ako i danas budu odabrani za najbolje na ovoj razini smotre, sudjelovat će na Pokrajinskoj smotri recitatora Pjesniče naroda mog koja će biti održana u Sečnju od 19. do 21. travnja.
I kako sada ne biti veseo. Dok se vani budi proljeće i buja priroda, divno je uživati i u unutarnjem proljeću, prekrasnim izvedbama i razvoju naših recitatora.
B. I.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika